Toegang tot Diddit, Scoodle en Pelckmans Portaal

U bent hier

UHasselt studenten van de academische lerarenopleiding kunnen zich via de Universiteitsbibliotheek (gratis) inschrijven voor de digitale leerplatformen Diddit (uitgeverij VAN IN), Scoodle (uitgeverij Plantyn) en Pelckmans Portaal (uitgeverij Pelckmans). Op die manier krijgen ze o.a. onbeperkt toegang tot de zgn. bordboeken van deze uitgeverijen. 

Werkwijze Diddit

Je dient eerst zelf een Diddit-account (https://www.vanin.diddit.be/nl/leerkracht/instellen) aan te maken. Vervolgens bevestig je je inschrijving bij de Universiteitsbibliotheek UHasselt door (met jouw UHasselt-e-mailadres) een e-mail te sturen naar philip.speelmans@uhasselt.be, waarna wij je dan zo snel mogelijk je persoonlijke activatiecode bezorgen. Deze code is geldig tot eind september van het lopende academiejaar.

Werkwijze Scoodle

Je dient eerst zelf een Scoodle-account (https://helpdesk.plantyn.com/hc/nl/articles/360002326577-Hoe-maak-ik-een-Scoodleaccount-aan-) aan te maken. Vervolgens bevestig je je inschrijving bij de Universiteitsbibliotheek UHasselt door (met jouw UHasselt-e-mailadres) een e-mail te sturen naar philip.speelmans@uhasselt.be, waarna wij je dan zo snel mogelijk je persoonlijke activatiecode bezorgen. Deze code is geldig tot eind september van het lopende academiejaar.

Werkwijze Pelckmans Portaal

Terwijl de uitgeverijen VAN IN en Plantyn werken met één persoonlijke activatiecode die toegang geeft tot àlle bordboeken, werkt Pelckmans op een andere manier: zij stellen hun bordboeken ter beschikking via een gemeenschappelijke activatiecode (dus voor alle studenten dezelfde code) die echter per titel verschilt. Om een overzicht te krijgen van alle Pelckmans' activatiecodes, moet je deze via e-mail aan de Universiteitsbibliotheek vragen (philip.speelmans@uhasselt.be).

Nadat je (met jouw UHasselt-e-mailadres) een account hebt aangemaakt op https://www.pelckmansportaal.be kan je vervolgens per boek de desbetreffende code activeren. Een code kan door elke student tot 4 keer per academiejaar geactiveerd worden, waarna men telkens een maand lang toegang krijgt tot het online leerkrachtenmateriaal.

 

Let er op dat het doorgeven van jouw inloggegevens aan anderen een inbreuk is op het auteursrecht en dus door de uitgeverij bestraft wordt.