Research Data Management

U bent hier

RDM: Wat en waarom?

Research data management omvat het beheer van onderzoeksdata op een duurzame en open manier. Het is een belangrijke vaardigheid voor elke onderzoeker: het bevordert de efficiëntie, verzekert data-integriteit, promoot hergebruik van gegevens en verhoogt de maatschappelijke impact van de onderzoeker. 

Meer info

Handleidingen en tools

Hoe kan ik metadata toevoegen en mijn data efficiënt beschrijven? Wanneer moet ik datasets encrypteren? Hoe schat ik de kosten voor gegevensopslag in? Hier vindt u een aantal uitgebreide handleidingen en handige tools die beschikbaar zijn voor onderzoekers van de Universiteit Hasselt. 

Meer info

Opleiding en contact

De Universiteit Hasselt verleent een aantal diensten om onderzoekers te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten voor RDM. Advies op maat en DMP (data management plan) review services vormen een aanvulling op de generieke of thematische opleidingsessies voor junior en senior onderzoekers. 

Meer info

RDM bij de start van een onderzoeksproject 

Hoe integreer ik RDM praktijken in mijn onderzoek? Wat zijn de vereisten voor gegevensbeheer van onderzoeksprogramma’s? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen? Ga aan de slag met research data management aan de Universiteit Hasselt met behulp van een stap-voor-stap handleiding.

Meer info

RDM tijdens een onderzoeksproject  

Uw onderzoeksproject is al aan de gang? Dan is het tijd om terug te kijken, uw aanpak op het vlak van RDM te evalueren en uw datamanagement bij te werken!
In deze sectie vindt u enkele belangrijke richtlijnen voor de opvolging van uw research data management.

Meer info

RDM aan het einde van een onderzoeksproject  

Hoe beheert u gegevens aan het einde van een onderzoeksproject? Hoe slaat u onderzoeksdata op in een discipline-specifieke databank en hoe maakt u ze citeerbaar? Hoe draagt u de rechten van uw onderzoeksgegevens over bij het verlaten van de Universiteit Hasselt?

Meer info

Top