Universiteitsbibliotheek lanceert op 30 maart nieuwe discovery tool

Hierdoor zal het zoeken naar wetenschappelijke publicaties, elektronisch of gedrukt, nog eenvoudiger worden. Het huidige online gebruikersplatform van UHasselt, een EBSCO service, wordt met ingang van 30 maart vervangen door Summon (ProQuest). U kan de nieuwe site al testen op http://uha.summon.serialssolutions.com/#!/ (al zal u in deze fase af en toe nog op 'broken links' botsen). Aanvullend op Summon zal eveneens een aangepaste A-tot-Z lijst van zowel e-tijdschriften als e-boeken aangeboden worden.

Opgelet!
Wie binnen de huidige UHasselt Discovery Service beschikt over een persoonlijk account en dat (heeft) gebruikt om bijv. een zoekresultaat of een search alert op te slaan, zal deze gegevens met ingang van 1 april verliezen! Het is zaak om deze gegevens op tijd te exporteren en/of op te lijsten en nadien in de nieuwe omgeving terug in te stellen.

Ter informatie
Een discovery tool kent drie belangrijke en veel gebruikte functies:

1. Het aanbieden van een centrale zoekinterface waarmee via één zoekactie diverse wetenschappelijke informatiebronnen tegelijk doorzocht kunnen worden, zoals de bibliotheekcatalogus, de meeste databanken waarop UHasselt geabonneerd is en alle elektronische tijdschriften waar u gratis of via de licenties van UHasselt toegang toe hebt.
  2. Het aanbieden van een volledig en actueel overzicht van alle elektronische tijdschriften en boeken waartoe de Universiteit Hasselt toegang heeft (de zgn. A-tot-Z lijst). U kan de tijdschriften en boeken opzoeken op naam of filteren op beginletter of onderwerp. Bij elk publicatie staat minstens één link naar de elektronische versie. Bij tijdschriften wordt daarnaast ook telkens vermeld tot welke jaargangen men toegang heeft en of er al dan niet een embargo van kracht is.
  3. Het aanbieden van link resolvers in bibliografische databanken zoals Web of Science of PubMed, of in zoekmachines zoals Google Scholar: zo vindt u bij de gevonden bibliografische referenties onmiddellijk een link naar de elektronische versie (indien beschikbaar voor UHasselt).

Indien u vragen hebt, kan u altijd terecht bij Eline Schoeters (011/26.81.25), Pieter Lernout (011/26.81.28) of Marc Goovaerts (011/26.81.24).