Maatregelen Coronavirus - Update 4 november 2020

U bent hier

Naar aanleiding van de beslissingen van het Overlegcomité van 30 oktober 2020, hebben we onze dienstverlening wat aangepast en namen we een aantal extra veiligheidsmaatregelen.

Openingsuren en bibliotheekgebruik

Zowel Campusbibliotheek Diepenbeek als Rechtsbibliotheek Limburg blijven open volgens de gewone openingsuren. 

  • Campusbibliotheek Diepenbeek (ma-vr: 8u30-21u45 en za: 9u-17u) wenst vooral een studieplek aan te bieden aan UHasselt-studenten die in een lastige privé-situatie zitten en thuis maar moeilijk kunnen studeren. In tegenstelling tot vorig academiejaar is het echter niet meer nodig om hiervoor een attest aan te vragen. 
    Studenten die evengoed thuis of op kot kunnen studeren, vragen we met aandrang om dat ook gewoon te doen. 
    Om ‘studieplek-toerisme’ vanuit andere universiteiten en hogescholen te vermijden, zullen de toegangspoortjes aan de ingang opnieuw geactiveerd worden en enkel door UHasselt-studenten (en personeel) geopend kunnen worden.
  • De Rechtsbibliotheek Limburg (ma-do: 8u30-18u en vr-za: 9u-17u) opent de deuren uitsluitend voor collectiegebruik, teneinde de studenten met een bachelor- of masterscriptie niet in de kou te laten staan. Ook magistraten en medewerkers van de hoven, rechtbanken en gerechtelijke diensten verbonden aan FOD Justitie blijven uiteraard welkom, evenals advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen en andere externe bezoekers.    

Reservatie van een zitplaats

Het reserveren van een zitplaats blijft verplicht. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de online reservatietool Take a seat. Denk er aan om ter plekke ook in (en uit) te checken. Meer info over de reservatietool is te vinden op https://bibliotheek.uhasselt.be/nl/take-a-seat

Een belangrijk verschilpunt met de voorbije maanden: de groepswerklokalen in Campusbibliotheek Diepenbeek worden tot nader order afgesloten. 

We roepen op om de veiligheidsmaatregelen nauwgezet te respecteren (social distancing, mondmasker, handhygiëne, werkplek zelf ontsmetten, etc.)! Wie zich niet aan de opgelegde regels houdt, zal uit de bibliotheek gezet worden. 

Automatische verlenging uitgeleende werken

Het innemen en het uitlenen van boeken blijft mogelijk. Om nodeloze verplaatsingen te vermijden, wordt de inleverdatum van de uitgeleende werken wel automatisch verlengd tot en met 15 januari 2021. Boeken met een verstreken uitleendatum, of boeken uit een andere bibliotheek (IBL), werden niet verlengd. 

Scan on demand

Binnen de Rechtsbibliotheek Limburg wordt er voor juridische publicaties ingezet op 'scan on demand'. UHasselt personeel en studenten, maar ook magistraten, kunnen via info-rbl@uhasselt.be een gratis scan van een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een boek aanvragen (max. 30 pagina's). Gelieve hier weloverwogen mee om te gaan. We doen ons best om deze aanvragen zo snel mogelijk te verwerken. Heb je meer dan 30 pagina’s nodig, kom het boek dan ter plekke consulteren. 

Online collectie ook off campus raadpleegbaar voor UHasselt studenten/personeel

Onze elektronische collectie is 24/24 beschikbaar. Via de links die aangeboden worden op de bibliotheekwebsite, hebben UHasselt studenten en personeelsleden ook van thuis uit toegang tot nagenoeg alle e-bronnen waarop de Universiteit Hasselt een licentie heeft, waaronder onze zeer uitgebreide e-book collectie. Maak zeker ook gebruik van LibKey Nomad, een Chrome-browserextensie die ook off campus zorgt voor een snelle en directe toegang tot alle voor UHasselt beschikbare wetenschappelijke artikels!

 

Heb je nog andere vragen voor de bibliotheek? Stuur ze dan naar info-bib@uhasselt.be