Maatregelen Coronavirus - Update 25 maart 2021

U bent hier

De verstrengde maatregelen die het Overlegcomité op 24 maart 2021 nam, hebben geen directe impact op de werking van de Universiteitsbibliotheek. Onze openingsuren, procedures en veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd van kracht!

Openingsuren en bibliotheekgebruik

Zowel Campusbibliotheek Diepenbeek als Rechtsbibliotheek Limburg blijven open volgens de gewone openingsuren. 

  • Campusbibliotheek Diepenbeek (ma-vr: 8u30-21u45 en za: 9u-17u) wenst vooral een studieplek aan te bieden aan UHasselt-studenten die in een lastige privé-situatie zitten en thuis maar moeilijk kunnen studeren. In tegenstelling tot vorig academiejaar is het echter niet meer nodig om hiervoor een attest aan te vragen. 
    Studenten die evengoed thuis of op kot kunnen studeren, vragen we met aandrang om dat ook gewoon te doen. 
    Om ‘studieplek-toerisme’ vanuit andere universiteiten en hogescholen te vermijden, zullen de toegangspoortjes aan de ingang geactiveerd worden en enkel door UHasselt-studenten (en personeel) geopend kunnen worden.
  • De Rechtsbibliotheek Limburg (ma-do: 8u30-18u en vr-za: 9u-17u) opent de deuren uitsluitend voor collectiegebruik, teneinde de studenten met een bachelor- of masterscriptie niet in de kou te laten staan. Ook magistraten en medewerkers van de hoven, rechtbanken en gerechtelijke diensten verbonden aan FOD Justitie blijven uiteraard welkom, evenals advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen en andere externe bezoekers.    

Reservatie van een zitplaats

Het reserveren van een zitplaats blijft verplicht. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de online reservatietool Take a seat. Denk er aan om ter plekke ook in (en uit) te checken. Meer info over de reservatietool is te vinden op https://bibliotheek.uhasselt.be/nl/take-a-seat

Net als de voorbije maanden blijven de groepswerklokalen in Campusbibliotheek Diepenbeek afgesloten. 

Zowel in de Campusbibliotheek als in de Rechtsbibliotheek geldt er een algemene mondmaskerplicht, ook als je neerzit en studeert. Met deze strenge maatregel willen we enerzijds meehelpen de COVID-19 pandemie terug te dringen, maar willen we anderzijds ook de bibliotheken zo lang mogelijk open houden.

We roepen iedereen op om alle veiligheidsmaatregelen nauwgezet te respecteren (social distancing, mondmasker, handhygiëne, werkplek zelf ontsmetten, etc.)! Wie zich niet aan de opgelegde regels houdt, zal uit de bibliotheek gezet worden. 

Verlenging uitgeleende werken

Het innemen en het uitlenen van boeken blijft mogelijk. Indien een boek niet gereserveerd werd, kan de uitleentermijn tot tweemaal toe online verlengd worden via Mijn bibliotheek. Doe dit wel voor de uitleentermijn verstreken is.

Scan on demand

Binnen de Rechtsbibliotheek Limburg wordt er voor juridische publicaties ingezet op 'scan on demand'. UHasselt personeel en studenten, maar ook magistraten, kunnen via info-rbl@uhasselt.be een gratis scan van een tijdschriftartikel of een hoofdstuk uit een boek aanvragen (max. 30 pagina's). Gelieve hier weloverwogen mee om te gaan. We doen ons best om deze aanvragen zo snel mogelijk te verwerken. Heb je meer dan 30 pagina’s nodig, kom het boek dan ter plekke consulteren. 

Online collectie ook off campus raadpleegbaar voor UHasselt studenten/personeel

Onze elektronische collectie is 24/24 beschikbaar. Via de links die aangeboden worden op de bibliotheekwebsite, hebben UHasselt studenten en personeelsleden ook van thuis uit toegang tot nagenoeg alle e-bronnen waarop de Universiteit Hasselt een licentie heeft, waaronder onze zeer uitgebreide e-book collectie. Maak zeker ook gebruik van LibKey Nomad, een browserextensie die ook off campus zorgt voor een snelle en directe toegang tot alle voor UHasselt beschikbare wetenschappelijke artikels!

 

Heb je nog andere vragen voor de bibliotheek? Stuur ze dan naar info-bib@uhasselt.be