Aanbod Campusbibliotheek tijdens CORONA-crisis

Campusbibliotheek Diepenbeek probeert via onderstaand aanbod de uitzonderlijke CORONA-situatie zo goed als mogelijk op te vangen:

Online collectie

Onze elektronische collectie is 24/24 beschikbaar. Via de links die aangeboden worden op de bibliotheekwebsite, heb je ook van thuis uit toegang tot nagenoeg alle e-bronnen waarop de Universiteit Hasselt een licentie heeft, waaronder onze zeer uitgebreide e-book collectie. Maak zeker ook gebruik van LibKey Nomad, een Chrome-browserextensie die ook off campus zorgt voor een snelle en directe toegang tot alle voor UHasselt beschikbare wetenschappelijke artikels!

Extra online bronnen tijdens CORONA-crisis

Daarnaast hebben verschillende uitgevers laten weten dat zij de toegang tot hun online aanbod tijdelijk versoepelen of zelfs volledig open zetten, waardoor heel wat extra content tijdelijk beschikbaar wordt. ICOLC verzamelde het grootste deel van de beschikbare info in een lange, exhaustieve lijst
Hieronder geven wij een bondige selectie van de meest interessante pakketten voor onze universiteit:

Automatische verlenging uitgeleend materiaal

Langskomen om uitgeleende boeken in te leveren dan wel te verlengen, is voor de meeste studenten momenteel geen optie. We hebben daarom besloten om de uitleentermijn van alle geleende materialen sowieso te verlengen, voorlopig tot en met maandag 15 juni.
Ook lopende rappels e.d. worden tijdelijk opgeschort.

Grab & Go service

Met de Grab & Go service kan je (vanaf maandag 20 april) boeken reserveren die je op een veilige manier en op een afgesproken tijdstip aan de bibliotheekbalie kan afhalen. Hoe ga je te werk?

• Zoek thuis in de bibliotheekcatalogus via de UHasselt bibliotheekwebsite. Noteer de exacte en volledig titel van het boek dat je wenst uit te lenen. Kijk ook na of het boek aanwezig is (klik hiervoor op het “plaatskenmerk”, de code gelijkend op 72 BEVH 2011, en de beschikbaarheid wordt zichtbaar).
  • Als student kan je maximum 4 boeken tegelijkertijd in leen hebben; je kan echter je huidige boeken inleveren om nieuwe boeken uit te lenen. Voor personeelsleden blijven de regels voor lange leen gelden.
  • Stuur de gevraagde titel(s) per e-mail door naar philip.speelmans@uhasselt.be; vermeld voor de zekerheid ook je GSM-nummer: bij een eventuele onduidelijkheid of indien een boek toch niet aanwezig blijkt, zullen wij je telefonisch contacteren.
  • Je kan het boek/de boeken komen afhalen op dinsdag- en vrijdagnamiddag tussen 14 en 16 uur. Je aanvraag dient wel ten laatste om 24 uur maandag- of donderdagavond toe te komen. Het boek/de boeken liggen voor jou klaar in een pakket op naam aan de bibliotheekbalie. Er wordt maar één persoon tegelijkertijd in de bib binnengelaten: je kan dus indien nodig buiten de bib aanschuiven en ook daar afstand houden.

Opzoekingswerk in de Campusbibliotheek

Voor studenten die in het kader van hun bachelor- of masterproef de fysieke bibliotheekcollectie moeten kunnen raadplegen, wordt naast de Grab & Go service nog een extra dienstverlening aangeboden. Vanaf maandag 4 mei kunnen deze studenten gedurende een korte periode in de bibliotheek terecht voor opzoekingswerk, zij het énkel na afspraak en met strikte inachtname van de diverse veiligheidsmaatregelen. Hiervoor kan contact opgenomen worden met philip.speelmans@uhasselt.be.

Studeren in de Campusbibliotheek?

Tenzij de Groep van Experten voor de Exit Strategie (GEES) hiervoor alsnog het licht op groen zou zetten, zal de Campusbibliotheek dit academiejaar niet meer 'als vanouds' openen om als studieruimte voor studenten te fungeren. Omdat UHasselt voor alle studenten toch zo optimaal mogelijke studie-omstandigheden wil creëren, werd er wel een oplossing uitgewerkt voor studenten die in een moeilijke (privé-)situatie zitten en thuis onmogelijk kunnen studeren. Meer informatie over de voorwaarden en de procedure is beschikbaar op https://www.uhasselt.be/UH/Extrafaciliteiten/Facilititeiten-in-Corona-omstandigheden.

Print service

Elke student kan via www.onlineprintbox.be digitale bestanden doorsturen voor drukwerk. Na een eenmalige registratie krijg je toegang tot een gebruiksvriendelijk platform waar verschillende bestanden kunnen worden doorgegeven en tegen scherpe tarieven worden afgeprint en afgewerkt. Omwille van de huidige coronamaatregelen kan enkel worden verstuurd naar een adres in België tegen gereduceerd tarief.
Tip: iedereen kan meerdere bestanden in 1 bestelling combineren zodat er maar 1 keer verzendingskosten worden aangerekend.

Toch nog een vraagje? Laat het ons weten op bib@uhasselt.be