Aanbod Campusbibliotheek tijdens CORONA-crisis

Campusbibliotheek Diepenbeek is tot nader order nog steeds gesloten, en dit al zeker tot en met 19 april, mogelijk zelfs tot en met 3 mei. Via onderstaand aanbod proberen we deze uitzonderlijke situatie zo goed als mogelijk op te vangen.

Online collectie

Onze elektronische collectie is 24/24 beschikbaar. Via de links die aangeboden worden op de bibliotheekwebsite, heb je ook van thuis uit toegang tot nagenoeg alle e-bronnen waarop de Universiteit Hasselt een licentie heeft, waaronder onze zeer uitgebreide e-book collectie. Maak zeker ook gebruik van LibKey Nomad, een Chrome-browserextensie die ook off campus zorgt voor een snelle en directe toegang tot alle voor UHasselt beschikbare wetenschappelijke artikels!

Extra online bronnen tijdens CORONA-crisis

Daarnaast hebben verschillende uitgevers laten weten dat zij de toegang tot hun online aanbod tijdelijk versoepelen of zelfs volledig open zetten, waardoor heel wat extra content tijdelijk beschikbaar wordt. ICOLC verzamelde het grootste deel van de beschikbare info in een lange, exhaustieve lijst
Hieronder geven wij een bondige selectie van de meest interessante pakketten voor onze universiteit:

• Annual Reviews: journals are available to all (without access control) through Thursday April 30, 2020: on that date, they will assess the need to extend this policy.
  • Cambridge University Press: higher education textbooks in HTML format free to access until the end of May 2020.
  • Cochrane: Cochrane Library will be temporarily unrestricted.
  • ScienceDirect Textbooks: the 256 textbooks currently on ScienceDirect will be automatically entitled to all active ScienceDirect customers. Access the title list here.
  • JSTOR: all (unlicensed) collections and e-books openly available for participating academic institutions through June 30.
  • World Scientific Journals: all journal content published from 2001 available for Hasselt University until June 30.

Automatische verlenging uitgeleend materiaal

Langskomen om uitgeleende boeken in te leveren dan wel te verlengen, is momenteel geen optie. We hebben daarom besloten om de uitleentermijn van alle geleende materialen sowieso te verlengen, voorlopig tot en met maandag 27 april.
Ook lopende rappels e.d. worden tijdelijk opgeschort.

Toch nog een vraagje? Laat het ons weten op bib@uhasselt.be