RDM

U bent hier

We would like to inform you that DMPonline, the application to create Data Management Plans, will undergo a major upgrade on September 15 and 16, and will not be available on those days. All your plans and information will be automatically migrated to the updated software.

Graag willen we je via deze weg op de hoogte brengen dat DMPonline, de applicatie om Data Management Plannen op te stellen, een belangrijke upgrade zal krijgen op 15 en 16 september, en bijgevolg niet beschikbaar zal zijn op deze dagen. Al jouw plannen en andere informatie zal automatisch gemigreerd worden naar de nieuwe omgeving.

Research Data Management

Waarom RDM?

Research Data Management (RDM) verwijst naar de manier waarop onderzoeksgegevens gedurende een onderzoeksproject worden beheerd. RDM is een essentiële vaardigheid voor onderzoekers uit alle disciplines.
Ontdek welke voordelen jij eruit kan halen en maak kennis met het RDM-beleidsplan van de UHasselt, de eisen van verschillende financiers en de verwachtingen van enkele grote uitgevers.

Data Management Plan

Een data management plan (DMP) is een dynamisch document waarin je je intenties neerschrijft wat betreft het data management tijdens je onderzoek. Een DMP opstellen aan het begin van je onderzoek helpt je nadenken over methodes om data te verzamelen, te verwerken, op te slaan, van veiligheidsmaatregelen te voorzien, etc. en over het kostenplaatje dat dat met zich meebrengt.

Resources

Onderzoekers van de Universiteit Hasselt en PXL kunnen hun kennis van datamanagement opfrissen via verschillende (basis of gevorderde) RDM-sessies. Daarnaast is ook een uitgebreide lijst van tools en handleidingen beschikbaar om Research Data Management makkelijker te maken.

Opleiding  |  Kalender  |  Tools  |  FAQ

Contact

Je kan ons contacteren via rdm@uhasselt.be of je kan contact opnemen met een specifieke data steward.
Ontdek hier welke data steward verantwoordelijk is voor welke faculteit, school, instituut of centrum of technische RDM-vragen aan de Universiteit Hasselt.

Pagina's

Abonneren op RSS - RDM