Rechtsbibliotheek Limburg

U bent hier

Zoek in de volledige collectie

Faciliteiten

Je kan rustig studeren

Veel studenten gebruiken de bibliotheek als een plaats om te studeren. We verwachten van iedereen dat de stilte en rust gerespecteerd wordt.

Door de Coronamaatregelen zijn de beschikbare zitplaatsen in de bibliotheek beperkt. Er werd immers overal 1,5m afstand voorzien tussen de werkplekken. Om iedereen een faire kans te geven om een studieplek in de bibliotheek te bemachtigen, wordt er daarom vanaf september 2020 – en zolang de Coronamaatregelen aanhouden – met een online reservatiesysteem gewerkt: Take a seat! Meer informatie en FAQ op https://bibliotheek.uhasselt.be/nl/take-a-seat.
Het dragen van een mondkapje is verplicht van zodra je rondloopt in de bibliotheek. Eens je neerzit, is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Je kan gebruik maken van de PC’s en/of je kan online met je laptop/tablet op het UHasselt netwerk

Bezoekers kunnen vrij gebruik maken van de desktops die voorzien zijn in de bibliotheek. Het is voor studenten, personeelsleden en emeriti van de Universiteit Hasselt ook mogelijk om aan te melden op het draadloze UHasselt netwerk. 
Externen kunnen een wifi-dagpas aanvragen via wifi.uhasselt.be; de toegang is in dat geval 24 uur geldig.

Je kan printen, kopiëren en scannen

Er zijn 2 fotokopieertoestellen: één voor het personeel van de FOD Justitie en één dat voorzien is van het zgn. PingPing-betaalsysteem. Alle bezoekers van de bibliotheek beschikken over de mogelijkheid om te kopiëren.

Lenen / Verlengen / Reserveren

Dag- en avondleen

Er is slechts een beperkte uitleen mogelijk, en dit enkel voor studenten, personeelsleden en emeriti van de Universiteit Hasselt en voor leden van de FOD Justitie.
We maken een onderscheid tussen twee verschillende soorten leen:

  • avondleen: ontlening vanaf een uur voor sluitingstijd tot een uur na openingstijd de volgende dag dat de bibliotheek open is
  • dagleen: een ontlening voor 24 uur (1 dag)

- UHasselt-studenten: avondleen
- UHasselt-personeelsleden en emeriti: dagleen
- Associatie-studenten: geen leen
- Associatie-personeelsleden: geen leen
- Rechtbanken en Hoven Hasselt: dagleen
- Balie Limburg: geen leen
- Gerechtsdeurwaarders en notarissen: geen leen
- Externen: geen leen
- Alumni: geen leen

Interbibliothecair leenverkeer

Werken die niet in de bibliotheek aanwezig zijn of niet elektronisch bereikt kunnen worden, kunnen in een andere bibliotheek aangevraagd worden (al wensen heel wat rechtsbibliotheken hun boeken doorgaans niet via het ‘IBL’-systeem aan te bieden). Meer informatie over de procedure en de tarieven.
Opgelet: de Rechtsbibliotheek Limburg behandelt geen individuele aanvragen die niet-leden indienen via e-mail, fax of telefoon. Elk verzoek moet ingediend worden via een officiële 'IBL'-aanvraag.