Campusbibliotheek Diepenbeek

U bent hier

Samenwerking met andere bibliotheken

Om onze studenten en personeelsleden een zo ruim mogelijk aanbod aan (elektronische) literatuur aan te kunnen bieden, werkt de Universiteitsbibliotheek UHasselt samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg, de Universiteit Maastricht en de KU Leuven. Hieronder een overzicht:

Samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg

Personeelsleden en studenten van de UHasselt zijn automatisch lid van de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL). In de loop van de maand oktober ontvangt elk nieuw lid een BHL-kaart. Studenten en personeelsleden die al lid waren, zien hun lidmaatschap automatisch verlengd.

Samenwerking met Universiteit Maastricht

Studenten Rechten (bachelors, masters, phd-studenten) en studenten Biomedische wetenschappen (masters, phd-studenten) ontvangen per e-mail hun UM-studentennummer + wachtwoord in het begin van hun (eerste) academiejaar voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn.
Ingeval van problemen met de UM-logingegevens: contacteer Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of 0031(0)43 388 5555.

Studenten die fysiek toegang tot de bibliotheek van Universiteit Maastricht willen, kunnen een UM-bibliotheekkaart aanvragen via umcard@maastrichtuniversity.nl vergezeld van hun geboortedatum en een pasfoto. Tip: in het UHasselt-studentendossier - via E-id - kan steeds een pasfoto teruggevonden worden.

Samenwerking met KU Leuven

Studenten/personeelsleden van de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van KU Leuven, maar hebben via hun KUL-logingegevens ook on en off campus toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is.  

Studenten Rechten hebben off campus géén toegang tot de e-bronnen van KU Leuven, maar kunnen wel steeds fysiek terecht in de rechtsbibliotheek van de KUL en hebben daar on campus wél toegang tot alle databanken. Om een bezoek aan deze rechtsbibliotheek vlot te laten verlopen, is het wenselijk om vooraf (eenmalig) te registreren via https://account.kuleuven.be/register.html. Men krijgt dan een b-nummer (samen met een eigen paswoord) en bij een bezoek wordt dit b-nummer gekoppeld aan de KUL-bibliotheekkaart. Met dit b-nummer (en paswoord) kan men vervolgens, tijdens elk bezoek aan de bib, inloggen op het wifi-netwerk "Campusroam". Dit b-nummer kan ook gebruikt worden om in te loggen op de catalogus Limo.