Campusbibliotheek Diepenbeek

U bent hier

Samenwerking met andere bibliotheken

Om onze studenten en personeelsleden een zo ruim mogelijk aanbod aan (elektronische) literatuur aan te kunnen bieden, werkt de Universiteitsbibliotheek UHasselt samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg, de Universiteit Maastricht en de KU Leuven, in het kader van opleidingen die gezamenlijk ingericht worden. Hieronder een overzicht: 

Samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg

Studenten en personeelsleden van de UHasselt zijn automatisch lid van de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL). In de loop van de maand oktober ontvangt elke nieuwe student die nog geen lid is een BHL-lidkaart. 

Samenwerking met Universiteit Maastricht

Studenten Rechten (bachelors, masters, phd-studenten) en studenten Biomedische wetenschappen (masters, phd-studenten) ontvangen in het begin van hun (eerste) academiejaar zowel een UM-bibliotheekkaart (via het studentensecretariaat) als UM-logingegevens (via de post) voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-card en UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn (cf. ze worden jaarlijks automatisch geheractiveerd).

Meer informatie over de UM-card is terug te vinden op https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/file/3484/download?token=QMtrRyRl (pdf). Heb je een probleem met je UM-logingegevens, dan kan je best rechtstreeks contact opnemen met de ICTS-servicedesk van UMaastricht (Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of 0031 (0)43 388 5555). Om je UM-logingegevens te kunnen laten resetten, zal je wel een kopie van uw identiteitskaart moeten toevoegen.

Ter informatie: om het mooie aanbod van UMaastricht beter in de kijker te plaatsen, hebben we op onze website (luik e-bronnen - faculteit Rechten) de belangrijkste juridische databanken en naslagwerken opgenomen waartoe we via UMaastricht toegang hebben (Beck-Online, HeinOnline, Dalloz, Westlaw, Max Planck Encyclopedia of Public International Law, etc.), telkens inclusief de nodige uitleg en links.

Samenwerking met KU Leuven

De studenten/personeelsleden van de faculteit IIW zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van de KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van de KU Leuven, maar hebben via hun KUL-logingegevens ook toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is (cf. ook vanop afstand).  

De studenten Rechten hebben off campus géén toegang tot de e-bronnen van de KU Leuven, maar kunnen wel steeds fysiek terecht in de rechtsbibliotheek van de KUL en hebben daar on campus wél toegang tot alle databanken. Om je bezoek aan deze rechtsbibliotheek vlot te laten verlopen, is het wenselijk om je vooraf (eenmalig) te registreren via https://account.kuleuven.be/register.html. Je krijgt dan een b-nummer (samen met een eigen paswoord) en bij je bezoek wordt dit b-nummer gekoppeld aan je bibliotheekkaart. Met dit b-nummer (en paswoord) kan je vervolgens, tijdens elk bezoek aan de bib, inloggen op het wifi-netwerk "Campusroam". Ook gebruik je dit b-nummer om in te loggen op de catalogus Limo. Alle info hierover vind je op https://bib.kuleuven.be/rbib/toegang-en-gebruik/toegang-en-registratie.