Campusbibliotheek Diepenbeek

U bent hier

Samenwerking met andere bibliotheken

Via een regeling met de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL) - de voormalige PBL - zijn studenten en personeelsleden van de Universiteit Hasselt automatisch lid van deze bibliotheek. In de loop van de maand oktober ontvangt elke nieuwe student een (nieuwe) lidkaart. Zolang je aan de UHasselt studeert en/of werkt, zal dit lidmaatschap elk jaar verlengd worden.

Studenten en personeelsleden van de Universiteit Hasselt kunnen daarnaast een gratis lezerskaart krijgen in de bibliotheek van de Universiteit Maastricht, en dit op vertoon van hun studenten- of personeelskaart.

Voor de studenten Rechten (bachelors, masters en doctoraatstudenten) en de studenten Biomedische Wetenschappen (masters en doctoraatsstudenten) is er een aparte regeling: zij ontvangen in het begin van hun eerste academiejaar zowel een UM-bibliotheekkaart als UM-logingegevens voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-card en UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn (cf. ze worden jaarlijks automatisch geheractiveerd). Meer informatie over de UM-card is terug te vinden op https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/file/3484/download?token=QMtrRyRl (pdf). Heb je een probleem met je UM-logingegevens, dan kan je best rechtstreeks contact opnemen met de ICTS-servicedesk van UMaastricht (Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of 0031 (0)43 388 5555). Om je UM-logingegevens te kunnen laten resetten, zal je wel een kopie van uw identiteitskaart moeten toevoegen.

Tot slot is er een samenwerking met de KU Leuven.

De studenten/personeelsleden van de faculteit IIW zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van de KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van de KU Leuven, maar hebben via hun KUL-logingegevens ook toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is (cf. ook vanop afstand). 

De studenten Rechten kunnen terecht in de rechtsbibliotheek van de KU Leuven. Om je bezoek aan deze rechtsbibliotheek vlot te laten verlopen, is het wenselijk om je vooraf (eenmalig) te registreren via https://account.kuleuven.be/register.html. Je krijgt dan een b-nummer (samen met een eigen paswoord) en bij je bezoek wordt dit b-nummer gekoppeld aan je bibliotheekkaart. Met dit b-nummer (en paswoord) kan je vervolgens, tijdens elk bezoek aan de bib, inloggen op het wifi-netwerk KULeuven Guest. Ook gebruik je dit b-nummer om in te loggen op de catalogus Limo. Alle info hierover vind je op https://bib.kuleuven.be/rbib/toegang-en-gebruik/toegang-en-registratie.