Campusbibliotheek Diepenbeek

U bent hier

Samenwerking met andere bibliotheken

Om onze studenten en personeelsleden een zo ruim mogelijk aanbod aan (elektronische) literatuur aan te kunnen bieden, werkt de Universiteitsbibliotheek UHasselt samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg, de Universiteit Maastricht en de KU Leuven. Hieronder een overzicht:

Samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL)

Onderstaande groepen zijn automatisch lid van de Bibliotheek Hasselt Limburg. Zij hoeven hiervoor geen verdere actie te ondernemen. In de loop van de maand oktober ontvangen alle nieuwe leden een BHL-lidkaart; wie al lid was, ziet zijn/haar lidmaatschap automatisch verlengd. 

  • UHasselt personeelsleden (die een bezoldiging van UHasselt ontvangen);
  • UHasselt rechtenstudenten;
  • UHasselt studenten van de School voor Sociale Wetenschappen.

Alle andere UHasselt studenten kunnen desgewenst eveneens lid worden van de Bibliotheek Hasselt Limburg. In tegenstelling tot de voorbije jaren (2014-2022) gebeurt dat voor hen evenwel niet langer automatisch, maar op vrijwillige basis. Wie interesse heeft in zo’n gratis BHL-lidkaart, kan zich als UHasselt-student inschrijven via volgende webpagina. Het lidmaatschap is in dat geval geldig tot en met 31 oktober volgend jaar en kan elk jaar verlengd worden zolang men student aan UHasselt is. 

Samenwerking met Universiteit Maastricht

UHasselt studenten Rechten (bachelors, masters, phd-studenten) en studenten Biomedische wetenschappen (masters, phd-studenten) ontvangen bij de start van hun (eerste) academiejaar per e-mail een UM-studentennummer + wachtwoord voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn. Ingeval van problemen met de UM-logingegevens: contacteer Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of 0031(0)43 388 5555.

Studenten die fysiek toegang tot de bibliotheek van Universiteit Maastricht willen, kunnen een UM-bibliotheekkaart aanvragen via umcard@maastrichtuniversity.nl vergezeld van hun geboortedatum en een pasfoto. Tip: in het UHasselt-studentendossier - via E-id - kan steeds een pasfoto teruggevonden worden.

Samenwerking met KU Leuven

Studenten/personeelsleden van de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van KU Leuven, maar hebben via hun KUL-logingegevens ook on en off campus toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is.  

Voor de rechtenstudenten: zie aparte communicatie op de webpagina Achtergrond en samenwerking met partners.