Bibliotheek Architectuur en Kunst

U bent hier

Bibliotheek Architectuur en Kunst

Campus Diepenbeek - Agoralaan - Gebouw E
B - 3590 Diepenbeek
011/29.21.08
bib@uhasselt.be

Openingsuren

Maandag-Donderdag: 09u30-17u45
Vrijdag: 09u30-13u00
Zaterdag en zondag: gesloten
meer info / vakantieregeling

Faciliteiten

Je kan rustig studeren

Veel studenten gebruiken de bibliotheek als een plaats om te studeren. We verwachten van iedereen dat de stilte en rust gerespecteerd wordt.
Tijdens de blok- en examenperiodes kan het behoorlijk druk worden en wordt de bibliotheek voorbehouden voor de studenten van de Universiteit Hasselt.

Je kan gebruik maken van de PC’s en/of je kan online met je laptop/tablet op het UHasselt netwerk

Bezoekers kunnen vrij gebruik maken van de PC’s die voorzien zijn in de bibliotheek. Het is voor studenten, personeel en emeriti ook mogelijk om aan te melden op het draadloze UHasselt netwerk.
In de leeszaal van de bibliotheek is er daarnaast een Eduroam-netwerk beschikbaar. Eduroam is een internationaal samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen en zorgt ervoor dat studenten, personeelsleden en emeriti van de aangesloten instellingen kunnen aanmelden met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord in een andere aangesloten instelling. 
Alle Vlaamse universiteiten zijn aangesloten bij Eduroam. Via de website van Eduroam krijg je een volledig overzicht van deelnemende universiteiten en hogescholen.

Je kan printen, kopiëren en scannen

Studenten, personeelsleden en emeriti kunnen printen, kopiëren en scannen via hun studentenkaart/personeelskaart (cf. voorzie je kaart via PingPing van het nodige krediet!). 
Voor externen is het momenteel niet mogelijk om gebruik te maken van deze faciliteiten.

Lenen / Verlengen / Reserveren

Uitlenen

Studenten en externen kunnen vier boeken per keer uitlenen en dit voor een periode van vier weken.
Personeelsleden en emeriti van de Universiteit Hasselt kunnen meer dan vier boeken ontlenen en genieten bovendien van een uitleenmogelijkheid op lange termijn (d.w.z. tot eind juli eerstkomend).
Via Mijn bibliotheek kan je steeds nagaan welke boeken je ontleend hebt.

Innemen

Lezers dienen hun boeken op tijd terug in te leveren aan de balie van de bibliotheek. Wie te laat is, wordt voor twee weken uitgesloten uit de ontleendienst. Na de derde rappel, krijgt de ontlener een factuur voor de gemaakte rappelkosten en een factuur voor de vervanging van de geleende boeken.

Verlengen

Het is mogelijk een boek te verlengen (indien het niet gereserveerd werd). Studenten, personeelsleden en emeriti kunnen dit (tweemaal) online doen via Mijn bibliotheek. Externen dienen hiervoor met hun boeken langs te komen aan de balie van de bibliotheek.

Reserveren

Het is mogelijk om werken die uitgeleend zijn te reserveren via Mijn bibliotheek.
Een werk dat voor lange termijn ontleend is (aan personeelsleden of emeriti) dient zo vlug mogelijk teruggebracht te worden wanneer het door een andere lezer gereserveerd wordt.

Interbibliothecair leenverkeer

Werken die niet in de bibliotheek aanwezig zijn of niet elektronisch bereikt kunnen worden, kunnen in een andere bibliotheek aangevraagd worden. Meer informatie over de procedure en de tarieven