Module 3 - Hoe vind ik de gezochte informatie?

3.4 Extra opties in de Anet-catalogus

Mijn bibliotheek

Het is mogelijk om je op de Anet-catalogus aan te melden met een UHasselt account. Door je aan te melden, heb je toegang tot een persoonlijk account en kan je:

• een overzicht krijgen van de door jou geleende en/of gereserveerde werken;
  • een uitgeleend boek verlengen;
  • één of meerdere attenderingen instellen (zie module 4);
  • een boek of document bestellen via interbibliothecair leenverkeer (enkel voor geregistreerde personeelsleden van UHasselt).

Zoekbomen

Indien je minder goed vertrouwd bent met de wijze waarop de catalogus naar onderwerp wordt ontsloten, kan je gebruik maken van een aantal zoekbomen. Zoekbomen leiden je doorheen een geheel van trefwoorden en gaan steeds van het algemene naar het meer specifieke.

Zoekhistoriek

De zoekhistoriek geeft een overzicht van de zoekacties die je gedaan hebt. Door op een zoekactie te klikken wordt deze opnieuw uitgevoerd. Er worden maximaal 25 zoekacties bijgehouden.

Bewaarlijst

Als je de titels van de bekomen lijst met zoekresultaten wenst te bewaren, klik je de Bewaar alles-toets of de Bewaar selectie-toets aan. Alle (of de geselecteerde) titels van de lijst zullen worden bewaard in een (tijdelijke) Bewaarlijst. Deze lijst kan vervolgens bewerkt, geprint of per e-mail verstuurd worden.