Module 3 - Hoe vind ik de gezochte informatie?

3.1 Wat is de Anet-catalogus?

De Anet-catalogus is een bibliotheekcatalogus en ontsluit het bezit (boeken en tijdschriften, géén tijdschriftartikels!) van de bibliotheken van het Anet-netwerk.

In deze catalogus vind je daarom niet alleen boeken en tijdschriften aanwezig in de Universiteitsbibliotheek Hasselt, maar ook in de andere bibliotheken van Anet (cf. een twintigtal wetenschappelijke bibliotheken in Antwerpen en Limburg die alle gebruik maken van hetzelfde bibliotheeksysteem). Daarnaast vind je in deze catalogus ook alle tijdschriften aanwezig in de Belgische wetenschappelijke bibliotheken.

Opgelet: enkel de zoekresultaten die in het vet staan, zijn in het bezit van de Universiteitsbibliotheek UHasselt.

De Anet-catalogus is vrij beschikbaar op de bibliotheekwebsite. Je hoeft m.a.w. niet verbonden te zijn met het UHasselt netwerk.