Module 1 - Waarom is Google niet goed genoeg?

U bent hier

3.1 UHasselt Discovery Service: de centrale zoekinterface voor UHasselt

Wat is de UHasselt Discovery Service?

De centrale zoekinterface waarmee onderzoekers en studenten van UHasselt via één zoekactie diverse wetenschappelijke informatiebronnen tegelijk kunnen doorzoeken. De belangrijkste zijn:

Het enorme voordeel is dat je niet meer elke databank afzonderlijk moet doorzoeken en dat je veel meer informatie vindt bij één zoekactie.

Wat is de UHasselt Discovery Service NIET?

De UHasselt Discovery Service is niet de ultieme vergaarbak van àlle wetenschappelijke informatie. Je kan met één zoekactie weliswaar heel wat wetenschappelijke informatiebronnen tegelijk bevragen, maar niet allemaal.

Volgende (wetenschappelijke) databanken zijn bijvoorbeeld (nog) niet raadpleegbaar via de UHasselt Discovery Service: TaxWin Expert, Belga.press, MyNBN, de Buildwise (voorheen WTCB)-publicaties, de meeste juridische databanken (Jura, Strada lex, Jurisquare, monKEY), etc.

M.a.w.: de UHasselt Discovery Service zal een essentieel onderdeel vormen van je zoektocht naar wetenschappelijke informatie, maar zal niet volstaan voor het opstellen van een volledige literatuurlijst.