Module 3 - Hoe vind ik de gezochte informatie?

U bent hier

1.5.1 De zoekresultaten lokaliseren

De UHasselt Discovery Service zal bij het tonen van de zoekresultaten automatisch controleren of er een elektronische en/of gedrukte versie van de gevonden publicaties beschikbaar is (cf. onthoud wel dat je on campus ingelogd moet zijn om toegang te krijgen tot alle zoekresultaten.)

Dit zijn de belangrijkste mogelijkheden:

  • De elektronische versie is full text beschikbaar voor UHasselt
    Via de link Full Text Online of Available Online kan je meteen doorklikken naar de elektronische versie van deze publicatie.
  • De gedrukte versie is beschikbaar in de Universiteitsbibliotheek Hasselt
    Je krijgt het plaatskenmerk uit de UHasselt bibliotheekcatalogus te zien (cf. de aanduiding van de vindplaats op het rek), alsook de locatie waar de publicatie te vinden is (bijvoorbeeld Campus Diepenbeek - Leeszaal). Door op het plaatskenmerk te klikken, spring je rechtstreeks naar de UHasselt bibliotheekcatalogus en kan je meteen nagaan of de publicatie al dan niet uitleenbaar/beschikbaar is.
  • Noch de elektronische versie, noch de gedrukte versie is beschikbaar voor UHasselt, maar de publicatie kan via 'IBL' aangevraagd worden uit een andere bibliotheek
    Via de link Citation Online kunnen geregistreerde personeelsleden van UHasselt een digitaal formulier indienen om via interbibliothecair leenverkeer het gewenste document in een andere bibliotheek op te vragen. Studenten kunnen enkel via de bibliotheekbalie een aanvraag indienen. Noteer dat deze dienst niet gratis is. De tarieven en bijkomende informatie vind je op de webpagina Boek/Artikel aanvragen uit andere bibliotheek.