e-Bronnen

U bent hier

Selecteer per faculteit

Verfijn selectie

BALaT (Belgian Art Links and Tools)

Met BALaT doorzoek je

  • de online fototheek van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) met meer dan 750.000 negatieven van alle aspecten van het Belgische kunstpatrimonium: beeldende kunsten, kunstambachten, architectuur, archeologie en landschappen;
  • de bibliotheek van het KIK: 80.000 boeken en artikels over kunstgeschiedenis, conservatie-restauratie en wetenschappelijke analyses. Alle documenten (ook de tijdschriftartikels) zijn geïndexeerd via een gespecialiseerde thesaurus;
  • het Dictionnaire des peintres belges du XIVe siècle à nos jours depuis les premiers maîtres des anciens Pays-Bas méridionaux et de la principauté de Liège jusqu’aux artistes contemporains met biografieën van zo'n 6300 kunstschilders;
  • een lijst bevat bijna 200.000 kunstenaars, ambachtslui, vorsers, auteurs van publicaties, conservatoren-restaurateurs, fotografen, verzamelaars, historische of fictieve personages afgebeeld in kunstwerken, musea, kerken, geleerde genootschappen, etc.
Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

BASE

BASE is een omvangrijke zoekmachine voor academische open access bronnen. BASE wordt beheerd door de universiteit van Bielefeld (Duitsland) en bevat meer dan 120 miljoen documenten uit meer dan 6.000 bronnen. Ze biedt gratis toegang tot de full text van ongeveer 60% van de geïndexeerde documenten.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Beeldbank Onroerend Erfgoed Vlaanderen

De beeldbank bevat meer dan 300.000 afbeeldingen van archeologisch, bouwkundig, landschappelijk en varend erfgoed,waaronder degene die de Inventaris Onroerend Erfgoed illustreren. Je vindt er zowel recente foto’s als oudere gedigitaliseerde analoge foto’s. Het merendeel van het beeldmateriaal kan vrij hergebruikt worden. Bij elke afbeelding staat vermeld of je ze mag hergebruiken en onder welke licentie.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

BEL-FIRST (Bureau Van Dijk)

BEL-FIRST is een databank die uitgebreide bedrijfsinformatie over bedrijven in België en Luxemburg bevat. Je kan de database gebruiken om onderzoek te doen naar individuele bedrijven of om bedrijven op te zoeken die voldoen aan een specifieke voorwaarden. Het is mogelijk om bedrijven tot in detail te analyseren, onder meer op basis van vergelijkingen met branchegenoten, en zo inzicht te verkrijgen in een bepaalde bedrijfstak.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Persoonlijke login

Voortaan kan je eenvoudig aanmelden bij Bel-First met je UHasselt logingegevens. Je wordt hiervoor naar het UHasselt-loginportaal geleid.

Belga.press

Belga.press (voorheen: GoPress Academic) is een digitale persdatabank met de content van alle Belgische nieuwsmerken. Concreet heb je toegang tot krantenartikels en magazines met een vertraging van twee dagen na publicatie. Voor de meeste nieuwsmerken gaan de artikels terug tot de jaren ’90 en kan je de publicaties vanaf circa 2010 integraal doorbladeren in de ‘kiosk’.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Persoonlijke login

Via SSO (single sign on) kunnen studenten en personeelsleden zowel on als off campus aanmelden met hun eigen UHasselt logingegevens. 

Belgisch Staatsblad

Het Belgisch Staatsblad is de officiële publicatie van de Belgische staat waarin wetten, koninklijke besluiten, decreten, ordonnanties, de oprichting van allerlei verenigingen, etc. voor het hele land worden bekendgemaakt. De publicatie ervan wordt verzorgd door de Federale Overheidsdienst Justitie. Sinds 3 juni 1997 is het Belgisch Staatsblad online beschikbaar.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Belgostat online: financiële en economische statistieken

Belgostat is de databank van de Nationale Bank van België met uitgebreide macro-economische statistieken die u online kan consulteren.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

BHL-catalogus

Bibliotheekcatalogus van de Bibliotheek Hasselt Limburg (cf. de voormalige Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL)). De Bibliotheek Hasselt Limburg ligt aan de Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Bibliotheek Onroerend Erfgoed Vlaanderen

De bibliotheekcollectie telt meer dan 130.000 werken over onroerend erfgoed in de brede zin van het woord, voornamelijk bouwkundig, archeologisch, landschappelijk, varend en maritiem erfgoed in Vlaanderen en Europa, evenals over ondersteunende natuurwetenschappen en conservatie en restauratie. Daaronder bevindt zich ook een erfgoedcollectie met meer dan 5.000 antiquarische werken, o.a. architectuurtijdschriften van de 19 de en 20 ste eeuw. Zoeken in de catalogus kan op een combinatie van een auteursnaam en een jaartal, of op een combinatie van een tijdschrift- of reeksnaam en een jaargang of volume nummer. Je kan ook zoeken op één of meerdere trefwoorden. De woorden moeten wel gescheiden worden door een komma.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Studenten, docenten en onderzoekers van UHasselt kunnen via e-mail bij de Bibliotheek Onroerend Erfgoed Vlaanderen scans aanvragen van artikelen/hoofdstukken van werken uit de collectie. Je kunt een lijst samenstellen via de boekenmand van de catalogus en vervolgens de scans aanvragen via: bib@onroerenderfgoed.be.

BioMed Central

BioMed Central is een uitgever van open access tijdschriften in geneeskunde en levenswetenschappen. Alle onderzoeksartikels gepubliceerd door BioMed Central zijn vrij beschikbaar online. Maar BioMed Central rekent de publiceerkosten aan aan de auteurs. Auteurs die bij BioMed Central publiceren behouden hun auteursrechten (via een Creative Commons licentie).

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Pagina's