e-Bronnen

U bent hier

Selecteer per faculteit

Verfijn selectie

Anet-catalogus

De Anet-catalogus is een bibliotheekcatalogus die het bezit ontsluit van alle bibliotheken binnen het Anet-netwerk, waaronder de bibliotheken van de Universiteit Hasselt, de Universiteit Antwerpen en een twintigtal andere wetenschappelijke bibliotheken in Antwerpen en Limburg.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Antilope

Antilope is een gemeenschappelijke tijdschriftencatalogus van 180 bibliotheken, waaronder de Koninklijke Bibliotheek, de universiteitsbibliotheken en de speciale bibliotheken in België. Verder zijn ook de tijdschriften van enkele grote buitenlandse bibliotheken opgenomen in deze databank, zodat vrijwel elke tijdschrifttitel terug te vinden is. Opgelet: je kan in Antilope geen artikels opzoeken; je zoekt enkel op de titel van een tijdschrift.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

BHL-catalogus

Bibliotheekcatalogus van de Bibliotheek Hasselt Limburg (cf. de voormalige Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL)). De Bibliotheek Hasselt Limburg ligt aan de Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Bibliotheek Onroerend Erfgoed Vlaanderen

De bibliotheekcollectie telt meer dan 130.000 werken over onroerend erfgoed in de brede zin van het woord, voornamelijk bouwkundig, archeologisch, landschappelijk, varend en maritiem erfgoed in Vlaanderen en Europa, evenals over ondersteunende natuurwetenschappen en conservatie en restauratie. Daaronder bevindt zich ook een erfgoedcollectie met meer dan 5.000 antiquarische werken, o.a. architectuurtijdschriften van de 19 de en 20 ste eeuw. Zoeken in de catalogus kan op een combinatie van een auteursnaam en een jaartal, of op een combinatie van een tijdschrift- of reeksnaam en een jaargang of volume nummer. Je kan ook zoeken op één of meerdere trefwoorden. De woorden moeten wel gescheiden worden door een komma.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Studenten, docenten en onderzoekers van UHasselt kunnen via e-mail bij de Bibliotheek Onroerend Erfgoed Vlaanderen scans aanvragen van artikelen/hoofdstukken van werken uit de collectie. Je kunt een lijst samenstellen via de boekenmand van de catalogus en vervolgens de scans aanvragen via: bib@onroerenderfgoed.be.

Catalogus Universiteit Maastricht

Bibliotheekcatalogus van de Universiteit Maastricht. Deze catalogus bevat referenties naar boeken, e-books, tijdschriften (op papier en elektronisch), audiovisuele media, cd-rom’s en elektronische documenten van de Universiteitsbibliotheek. Proefschriften (gedrukt en elektronisch) en andere UM-publicaties zijn ook opgenomen.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Gallica - Droit

Gallica is de digitale bibliotheek van de Bibliothèque nationale de France en een aantal andere partners. Ze geeft open access toegang tot meer dan 3.606.562 gedigitaliseerde handschriften, cartularia, boeken, tijdschriften, partituren, kaarten, video's, foto's, miniaturen en klankopnames.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Gemeenschappelijke catalogus van de federale bibliotheken

De Gemeenschappelijke catalogus van de federale bibliotheken bevat de gegevens uit de catalogi van de meeste Federale Overheidsdiensten (FOD) en Federale Wetenschappelijke Instellingen (FWI).

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

LIMO

Met het zoekplatform LIMO doorzoek je alle collecties van de KU Leuven, plus de collecties van andere LIBISnet-bibliotheken. Je kan in één zoekoperatie verschillende soorten materialen mee op- en doorzoeken: gedrukte en elektronische boeken en tijdschriften, audiovisuele materialen, digitale bestanden en nog andere types van bronnen. Alle zoekresultaten verschijnen in één geïntegreerde lijst die standaard op relevantie gerangschikt is. Via de filterfacetten aan de linkerkant kan je desgewenst de zoekresultaten verder verfijnen (bijvoorbeeld: beperken tot de KU Leuven bibliotheken).

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt
Persoonlijke login

Studenten industriële ingenieurswetenschappen dienen in te loggen met hun KU Leuven gebruikersnaam en paswoord om toegang te krijgen tot de elektronische bronnen van LIMO.

PXL-catalogus

Bibliotheekcatalogus van Hogeschool PXL. De PXL-Bibliotheek bestaat uit de bibliotheek op Campus Elfde Linie en de bibliotheek op Campus Vildersstraat.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Sudoc - Système Universitaire de Documentation

De "Système Universitaire de Documentation" (Sudoc) catalogus is een Franse collectieve catalogus gecreëerd door Franse onderzoeksbibliotheken, bibliotheken van het hoger onderwijs en documentatiecentra. Ze bevat bijna 10 miljoen bibliografische beschrijvingen van o.a. boeken, eindverhandelingen, reviews, elektronische bronnen, audiovisuele documenten, microfiches, kaarten, partituren, manuscripten en heel oude boeken. Ze heeft ten slotte als missie om alle eindverhandelingen op te lijsten die in Frankrijk tot stand zijn gekomen.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Pagina's