
Curia
Deze databank bevat alle beschikbare publiek toegankelijke informatie over de zaken die bij het Hof van Justitie aanhangig zijn gemaakt.
Deze databank bevat alle beschikbare publiek toegankelijke informatie over de zaken die bij het Hof van Justitie aanhangig zijn gemaakt.
Website van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM).
EUR-Lex is opgezet om te informeren over bestaande en nieuwe wetgeving in de Europese Unie. Deze documenten zijn verdeeld in sectoren: 1 – Verdragen, 2 – Internationale overeenkomsten, 3 – Wetgeving, 4 – Aanvullende wetgeving, 5 – Voorbereidende documenten, 6 – Jurisprudentie, 7 – Nationale omzettingsmaatregelen, 8 – Nationale jurisprudentie, 9 – Parlementaire vragen, 0 – Geconsolideerde handelingen, C – Overige in PB-serie C verschenen documenten, E – EVA-documenten.
Je kan in de database van EUR-Lex ook documenten vinden waarmee je het verloop van een wetgevingsprocedure kan volgen, van het eerste voorstel tot en met het uiteindelijke besluit. Je ziet ook de documenten die hierbij een rol spelen, details over de fase van de procedure, beslissingen van iedere instelling, de verantwoordelijke diensten enz.
Het Europees e-justitieportaal moet zich ontwikkelen tot een alomvattende website op het vlak van justitie. In eerste instantie biedt het portaal u gemakkelijke toegang tot informatie over rechtsstelsels en verbetert het de toegang tot justitie in de EU in 23 talen.
De HUDOC-databank bevat de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM).
Als student aan de faculteit Rechten van UHasselt ben je ook student van Universiteit Maastricht en heb je toegang tot hun elektronische bronnen, ook van thuis uit. Meer info over de gezamenlijk ingerichte opleiding vind je hier.
Je ontvangt je UM-studentennummer + wachtwoord voor het raadplegen van de e-bronnen waarop Universiteit Maastricht geabonneerd is per e-mail en dit in het begin van het (eerste) academiejaar. Deze UM-logingegevens blijven geldig zolang je aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn. Ingeval van problemen met je UM-logingegevens: contacteer Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of
Wens je fysieke toegang tot de bibliotheek van Universiteit Maastricht, kan je een UM-bibliotheekkaart aanvragen via umcard@maastrichtuniversity.nl vergezeld van je geboortedatum en een pasfoto. Tip: in het UHasselt-studentendossier - via Mijn E-id - kan steeds een pasfoto teruggevonden worden. De UM-kaart kan je volgens afspraak ophalen. Meer informatie over de UM-card is terug te vinden op https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/file/3484/download?token=QMtrRyRl (pdf).
N-Lex biedt toegang tot de databanken van de nationale wetgeving van alle EU-landen. Kies een van de landen om wet- en regelgeving te zoeken of om meer te weten te komen over het rechtsstelsel. Kies Gecombineerd zoeken in meerdere databases als u in meerdere landen tegelijk wilt zoeken.
Het "Official Journal" van de Europese Unie (OJ) is de belangrijkste bron van EUR-Lex-inhoud. Het verschijnt dagelijks in de officiële talen van de EU. Deze site geeft u toegang tot elektronische kopieën in pdf van alle "Official Journals" sinds de eerste editie. Er zijn 2 series, Wetgeving (L) en Informatie en mededelingen (C).
De tekst van alle verdragen van de Raad van Europa, hun toelichtende rapporten, de status van handtekeningen en bekrachtigingen, de verklaringen van de staten, evenals de notificaties die sinds 2005 door het Treaty Office zijn opgesteld, zijn beschikbaar op deze website.
Strada lex Europe vormt een alomvattend documentair pakket met betrekking tot het Europese recht. Het verzamelt en organiseert op één website alle belangrijke stukken m.b.t. wetgeving, rechtspraak en rechtsleer.
De recensies en monografieën van verschillende uitgevers, evenals de belangrijkste officiële openbare bronnen, zijn beschikbaar.
Strada lex Europe bestrijkt de Europese rechtsorde, het Europese institutionele kader, Europese geschillen, het Europese binnenlandse beleid, het Europese buitenlandse beleid en de Europese overheidsdienst.