Samenwerking met PBL, UMaastricht en KU Leuven

Om onze studenten en personeelsleden een zo ruim mogelijk aanbod aan (elektronische) literatuur aan te kunnen bieden, werkt de Universiteitsbibliotheek UHasselt samen met de Provinciale Bibliotheek Limburg, de Universiteit Maastricht en de KU Leuven. Hieronder een overzicht:

Samenwerking met Provinciale Bibliotheek Limburg

Studenten en personeelsleden van de UHasselt zijn automatisch lid van de Provinciale Bibliotheek Limburg. In de loop van de maand oktober ontvangt elke nieuwe student een (nieuwe) lidkaart. Zolang je aan de UHasselt studeert en/of werkt, zal dit lidmaatschap elk jaar verlengd worden.

Samenwerking met Universiteit Maastricht

UHasselt studenten en personeelsleden kunnen daarnaast een gratis lezerskaart krijgen in de bibliotheek van de Universiteit Maastricht, en dit op vertoon van hun studenten- of personeelskaart.

Voor de studenten Rechten (bachelors, masters en doctoraatstudenten) en de studenten Biomedische Wetenschappen (masters en doctoraatsstudenten) is er een aparte regeling: zij ontvangen in het begin van hun eerste academiejaar zowel een UM-bibliotheekkaart als UM-logingegevens voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-card en UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn (cf. ze worden jaarlijks automatisch geheractiveerd).

Meer informatie over de UM-card is terug te vinden op https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/file/3484/download?token=QMtrRyRl (pdf). Heb je een probleem met je UM-logingegevens, dan kan je best rechtstreeks contact opnemen met de ICTS-servicedesk van UMaastricht (Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl of 0031 (0)43 388 5555). Om je UM-logingegevens te kunnen laten resetten, zal je wel een kopie van uw identiteitskaart moeten toevoegen.

Ter informatie: om het mooie aanbod van UMaastricht beter in de kijker te plaatsen, hebben we op onze website (luik e-bronnen - faculteit Rechten) de belangrijkste juridische databanken en naslagwerken opgenomen waartoe we via UMaastricht toegang hebben (Beck-Online, HeinOnline, Dalloz, Westlaw, Max Planck Encyclopedia of Public International Law, etc.), telkens inclusief de nodige uitleg en links.

Samenwerking met KU Leuven

De studenten/personeelsleden van de faculteit IIW zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van de KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van de KU Leuven, maar hebben via hun KUL-logingegevens ook toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is (cf. ook vanop afstand).

De studenten Rechten hebben off campus géén toegang tot de e-bronnen van de KU Leuven, maar kunnen wel steeds fysiek terecht in de rechtsbibliotheek van de KUL en hebben daar on campus wél toegang tot alle databanken. Om je bezoek aan deze rechtsbibliotheek vlot te laten verlopen, is het wenselijk om je vooraf (eenmalig) te registreren via https://account.kuleuven.be/register.html. Je krijgt dan een b-nummer (samen met een eigen paswoord) en bij je bezoek wordt dit b-nummer gekoppeld aan je bibliotheekkaart. Met dit b-nummer (en paswoord) kan je vervolgens, tijdens elk bezoek aan de bib, inloggen op het wifi-netwerk "Campusroam". Ook gebruik je dit b-nummer om in te loggen op de catalogus Limo. Alle info hierover vind je op http://bib.kuleuven.be/rbib/toegang-en-gebruik/toegang-en-registratie.