Module 3 - Hoe vind ik de gezochte informatie?

1.5.2 De lijst met zoekresultaten verfijnen

Je kan de lijst met zoekresultaten adequaat verfijnen door verstandig gebruik te maken van de zoekfilters in het linkermenu.

De belangrijkste filters staan links bovenaan onder ‘Refine your search’:

• Full Text Online: beperk de zoekresultaten tot full text online publicaties.
  • Scholarly & Peer-Reviewed: beperk de zoekresultaten tot publicaties uit peer reviewed wetenschappelijke tijdschriften; dit zijn tijdschriften waarin enkel artikels worden gepubliceerd die door experten (positief) zijn beoordeeld en dus zeer betrouwbaar zijn.
  • Library Catalog: beperk de zoekresultaten tot boeken en tijdschriften uit de UHasselt bibliotheekcatalogus.

Daaronder vind je nog heel wat andere zoekfilters. De keuzemogelijkheden passen zich aan aan de zoekresultaten:

• Content Type: filter op materiaalsoort (magazines, academic journals, electronic resources, (e-)books, etc.);
  • Discipline: filter op discipline;
  • Publication date: selecteer een datumbereik;
  • Subject terms: filter op trefwoord (Let op: niet ieder record heeft trefwoorden en dus kan je hiermee onbewust relevante records wegfilteren);
  • Language: filter op de taal waarin de publicatie geschreven is;
  • Library location: filter op locatie, bijvoorbeeld UHasselt - Bibliotheek Campus Diepenbeek.

De zoekresultaten worden automatisch beperkt tot publicaties die beschikbaar zijn voor UHasselt gebruikers. Je kan je zoekactie uitbreiden naar records buiten de collectie van de bibliotheek door in de rechterbovenhoek het hokje "Add results beyond your library's collection" aan te vinken.