e-Bronnen

U bent hier

Selecteer per faculteit

A-tot-Z lijst e-books

De A-tot-Z lijst van e-books bevat alle elektronische boeken waartoe de Universiteit Hasselt toegang heeft. Het omvat de e-bookpakketten waarop de universiteit een gebruikerslicentie heeft (zoals de Academic Complete collectie van ProQuest), alsook een uitgebreid aanbod van open access e-books (ondermeer de World Bank Open Knowledge Repository, de InTech Open Access Books, etc.).
De A-tot-Z lijst omvat meer dan 163.000 unieke titels. Je kan de e-books opzoeken op naam/isbn of filteren op beginletter of onderwerp. Bij elk e-book staat minstens één link naar de elektronische versie.
Opgelet: de juridische boeken van Jurisquare en Strada lex zijn niet opgenomen.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

A-tot-Z lijst e-journals

De A-tot-Z lijst van e-journals bevat alle elektronische tijdschriften waartoe de Universiteit Hasselt toegang heeft. Het omvat de tijdschriftpakketten waarop de universiteit een gebruikerslicentie heeft (zoals ACS, Business Source Complete, Emerald, IOP, JSTOR, RSC, ScienceDirect Freedom Collection, SpringerLink, Wiley Online Library), alsook losse abonnementen (zoals Science) en een uitgebreid aanbod van open access tijdschriften (ondermeer de Biomed Central en de PLoS-tijdschriften).
De A-tot-Z lijst omvat bijna 50.000 unieke titels. Je kan de tijdschriften opzoeken op naam/issn of filteren op beginletter of onderwerp. Bij elk tijdschrift staat minstens één link naar de elektronische versie van het tijdschrift. Telkens wordt ook vermeld tot welke jaargangen men toegang heeft en of er al dan niet een embargo van kracht is.
Opgelet: de juridische tijdschriften van Jurisquare zijn (voorlopig nog) niet opgenomen.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

A.D.A.M. Medical Encyclopedia

De A.D.A.M. Medical Encyclopedia bevat meer dan 4000 artikelen over ziekten, testen, symptomen, verwondingen en operaties. Het bevat ook een uitgebreide bibliotheek van medische foto's en illustraties.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Academic Complete (ebrary)

Academic Complete is een multidisciplinaire e-bookcollectie (van ProQuest) die toegang biedt tot meer dan 120.000 titels! Dit omvangrijke boekenpakket bevat e-books van zowat alle toonaangevende (academische) uitgevers. De collectie telt heel wat recent materiaal en is opgebouwd rond 10 kerngebieden (waaronder ‘arts & architecture’, ‘business’, ‘law’, ‘health & medicine’ en ‘science & technology’). Alle boeken zijn onbeperkt toegankelijk en je kan de e-books zowel online lezen als lokaal downloaden.
Er zijn heel wat training video's beschikbaar. Voor het downloaden van een e-book moet je eenmalig gratis softare (Adobe Digital Editions) of een gratis app (Bluefire Reader) installeren. Een korte videotutorial (1min46) legt de downloadprocedure stap voor stap uit.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
On campus
VPN
EZproxy

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy

Acland's Video Atlas of Human Anatomy is een serie anatomielessen op video, gepresenteerd door professor Robert Acland. De serie maakt gebruik van ongebalsemde menselijke specimens om anatomische structuren te illustreren. De serie maakt gebruik van eenvoudige taal en beelden van hoge kwaliteit en is in eerste instantie bedoeld voor studenten geneeskunde en tandheelkunde.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
On campus
VPN
EZproxy

ACM Digital Library

De Association for Computing Machinery (ACM) Digital Library is een full-text databank met betrekking tot computer- en informatietechnologie. Het bevat de complete collectie van ACM-publicaties, waaronder tijdschriften, conference proceedings, nieuwsbrieven en multimedia-titels.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
On campus
VPN
EZproxy

Acronym Finder

Acronym Finder is een Engelstalig woordenboek van acroniemen, afkortingen en initialismen.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is een intern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid met als taak het beheer en onderhoud van het wegennet in het Vlaams Gewest.

Niet opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

AGRIS

AGRIS bevat meer dan 7 miljoen bibliografische referenties over landbouwkundig onderzoek en technologie alsook links naar gerelateerde internetbronnen, zoals DBPedia, World Bank, Nature, FAO Fisheries en FAO Country profiles.  

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

American Association for Artificial Intelligence publications

Tijdschriftartikels, proceedings, conference papers en technische rapporten van de Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI), een non-profit wetenschappelijke organisatie die o.a. onderzoek en verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie promoot.

Opgenomen in UHasselt Discovery Service
Toegang: 
Onbeperkt

Pagina's